Karla Oblak

Synovia – healt in motion

Delite objavo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Letošnje leto je bilo zame kar se tiče poškodb zelo pestro, saj so me le-te spremljale že od začetka koledarskega leta. Začelo se je z bolečino v notranjem delu stegna in zaradi moje neučakanosti, da bi ponovno tekla sem si prislužila še eno (tendonitis), saj telo včasih rabi več časa, kot mu ga namenimo za počitek in rehabilitacijo. In, da je bila mera polna sem brezglavo preizkusila barefoot running po asfaltu in stopalo je reklo »au«. Poškodba stopala me je zelo potrla, saj se je Ironman v Maastrichtu bližal, jaz pa še vedno nisem tekla. Obupana sem prišla k Stefu v Synovia ordinacijo, solze so mi tekle kar same od sebe…ampak znanje dela čudeže, Stef je mojo nogo pozdravil in jaz sem pretekla maraton na Ironmanu, pa čeprav sem imela na treningih pretečenih manj kilometrov, kot sem jih pretekla na tekmi tisti dan…vsak korak na teku se mi je zdel podarjen, čudežen. Ni lepšega kot obuti copate in teči brez bolečin…

Steph Harley je izjemen strokovnjak na svojem področju; kadarkoli sem prišla k njemu na zdravljenje ni iskal le rešitve, ampak tudi vzrok, pacienta obravnava celostno in tudi med terapijo in po končani terapije sva se še slišala, da je vedel kako se poškodba sanira in kako nadaljujem s treningi. To se mi zdi ključno, saj, če ne odkrijemo vzroka poškodbe, obstaja velika verjetnost, da se bo ta spet pojavila. Všeč mi je, da mi zna odgovoriti na vsa moja vprašanja in včasih se mi po odhodu iz ordinacije zdi, da sem bila na malem fizioterapevtskem seminarju.

Da se poškodbe ne bi več pojavljale bom v prihodnje sodelovala z Synovio in skupaj vam bomo poskušali predstaviti različne nasvete kako preprečiti športne poškodbe, kako se lotiti zdravljenja, če do poškodbe pride in kako biti aktiven brez bolečin.

76554_160471423988710_3405719_n

Več o SYNOVIA – helath in motion si lahko ogledate na njihovi spletni strani:http://www.synovia.si/
in facebook profilu: www.facebook.com/Synovia.Fizioterapija/timeline

Scroll to Top