Karla Oblak

Kokosovi piškotki

Delite objavo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ne predstavljam si praznikov, da ne bi pekla in preizkušala receptov, ki so sedaj kar vsepovsod, še malo pa jih bomo brali na oglasnih ploščah pri zdravniku, v toaletnih prostorih, garderobah fitnes centrov… :). Tokrat sem preizkusila piškotke iz sestavin, ki jih imam skoraj najraje, kokos in med. Okus kokosa mi je všeč še iz časov osnovne šole, ko je na police prišel Kinder pingui, okus kokos:), med pa je tako ali tako neprecenljivo darilo narave. Včasih, ko mi pade cuker ali ko rabim instant dozo sladkorja pred treningom pojem žlico medu…med je kar v izenačenem boju z domačo temno čokolado:)

1238700004446810517warszawianka_Coconut.svg.med

Za kokosove piškotke potrebujemo malo sestavin in malo časa:), torej time efficient and low cost, to se kar nekako ujema s sodobnim “prehitrim” tempom življenja.

4 beljaki

100g medu

250 g kokosovih kosmičev

3 žlice skute

sok pol limone in nastrgana limonina lupinica

2014-12-26 21.49.33

Beljake stepemo v trd sneg in počasi dodajamo med. Beljakovo mešanico, ki bi bila odlična kar sama:), nato segrejemo v posodici nad paro, da dobimo čvrsto kremasto zmes. V to zmes nato dodamo kokosove kosmiče, limonin sok in lupinico, ter skuto. Dobro premešamo s kuhalnico ali metlico, ter polagamo kupčke na pomaščen pekač ali peki papir. Piškotke pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj približno 15 minut.

Piškotki so odličnega okusa, kuhinja bo dišala, da bodo še sosedi vedeli, da ste pekli…pa še dokaj negrešni so:), brez glutena, slajeni z medom…polni maščob, kot je sedaj moderno 🙂

 

 

Scroll to Top