Karla Oblak

Tirolska dogodivščina

Delite objavo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ker sem želela to sezono še malo tekmovati, sem se odločila, da tokrat preizkusim tirolske ceste in se nadiham gorskega zraka. Odpravila sem se na polovičko v  Kaiserwinkl, ob jezeru Walchsee. Tekma je obetala težko kolesarsko traso, zelo razgibano, z veliko hriba in čudovito okolico. Letos mi na nobeni poti na tekmo ni bilo dolgčas; tokrat je bila pot namesto slabe 4 ure, dolga pol dneva, saj se je promet na avtocesti premikal s hitrostjo 40km/h; bil je vikend pred začetkom novega šolskega leta in dopustniki so se vračali domov. Vmes sem že pomislila, da bom zamudila na check-in koles, ki je na takih tekmah že dan prej; a je uspelo, uro pred zaprtjem menjalnega prostora so bile številke že nalepljene na čeladi in kolesu, geli pripravljeni in čip na nogi.

Challenge Triathlon Walchsee-Kaiserwinkl

Challenge Triathlon Walchsee-Kaiserwinkl

Challenge Triathlon Walchsee-Kaiserwinkl

Upala sem, da bo na dan tekme cesta suha, saj sem na ogledu proge videla, da je trasa veliko težja, kot sem si jo predstavljala. Včasih sem malo furjasta in se prijavim brez, da bi sploh dobro pregledala plan proge, nevem, ne vem če bi si jo ponovno izbrala:). Klasična večerja s sladkim krompirjem in avokadom, malo živčnih mehurčkov v telesu, budilka ob 5h zjutraj…in jutranji oblaki, ki so se po plavalnem delu razjezili in nas tako tuširali celih 90 kilometrov kolesa. Spusti so bili zame prava adrenalinska vožnja, vsak ovinek mi je predstavljal izziv, ki pa sem ga srečno izpeljala do konca, čeprav mi je bil to pravi vlak smrti. Na kolesarskem delu sem tokrat res veliko izgubila, a vsaka izkušnja je dobra; mogoče pa sedaj malo bolje sprejemam izzive:).

10645324_849106011773834_474335531473142101_n

IMG_1321

Tekaški del je bil čudovit, krogi okoli jezera, mimo krav, kmetij, celo nekaj navijačev je bilo ob progi…21 km mi že dolgo ni tako hitro minilo…vesela sem, da sem prišla v cilj, čeprav nisem pokazala tistega, kar bi v tistem tistem trenutku lahko…ostali pa so mi spomini na čudovit kraj in enkratno druženje z očetom, ki je bil tokrat zraven…med dolgo vožnjo sva obujala spomine na otroštvo (zgodbice o tem kako sva včasih na skrivaj, da se mama ne bi jezila, na 5 minut dolgi poti iz trgovine pojedla celo vrečko napolitank:), občudovala sva naravo in do najmanjše potankosti urejeno okolico, razglabljala o tem, kako znajo naši sosedje dobro iztržiti naravne danosti, jedla kot kralja in imela krasen vikend…čez 5 let ne bom več vedela kako sem plavala ta dan in katero mesto sem zasedla, vedela pa bom kako lepo nama je bilo…

IMG_1345

IMG_1363

Izkoristite vsak trenutek, saj čas prehitro mineva, da se ga ne bi zavedali in ga zajeli z vsem kar nam ponuja…

IMG_1362

Povezava na rezultate: http://walchsee.r.mikatiming.de/2014/index.php?pid=list&search[age_class]=%25&search[sex]=W

Scroll to Top