Karla Oblak

Velden Olimpik

Delite objavo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Zjutraj dobim sporočilo sošolke iz srednje šole: …”verjetno si na tekmi”…no, saj ni mogla zgrešiti veliko, vikend preživim na treningu ali na tekmi;). Sobota 14.6.2014, dan za malo hitrejšo tekmo, tista, ki mi je nekako najtežja, saj je veliko plavanja proti kolesu in teku. Upala sem, da ne bo dežja, vendar sem vseeno glede na napovedi vzela navadno kolo, kar se je kasneje izkazalo za napako, saj verjetno boljše proge za krono kolo, letos ne bom imela možnost voziti. Ja, no, sem pa malo bolj pritiskala, čeprav mi je na položnih dolgih spustih zmanjkalo zobnikov.

IMG_1011

 

IMG_1013

 

 

 

IMG_1016

 

Imeli smo srečo z vremenom, pred in po tekmi nas je opralo, vmes pa nam je sonce lepo osušilo dres.  Štart iz vode, z malo brcanja in klofutanja kot ponavadi, ampak to me sploh ne moti več. Začela sem malo prehitro in me je na koncu pobiralo, saj sem prišla tokrat utrujena na štart. Menjalni prostor na hribčku, so bile fino kisle noge, ko sem tekla po kolo. Potem pa nekaj kar se zgodi verjetno meni…pa mogoče še komu, vendar ne verjamem, da je pogosto:). Pri svojem kolesu sem na tleh videla čelado in očala, pa sem mislila, da mi jih je katera od deklet zrušila na tla…in si nataknem to čelado…in potem ugotovim, da je na mojem kolesu moja čelada in da dveh ne morem spravit nase:). Sem dobila smejalni gel, ta deluje še bolj kot tisti cukrasti.

IMG_1005                     IMG_1019

      IMG_1022

Kolesarski del je bil povsem neregularen, bila naj bi no- draft tekma, večina pa se je peljala v grupah…vsak je svoje poštenosti kovač. Bi se lahko komu prilepila na rit, pa se nisem. Tudi jezila sem se v začetki, ko sem videla prve tri pred menoj v skupinicah…pa me je minilo; škoda energije.

IMG_1039

Tekaški del, hitra trasa ob jezeru, a žal nisem mogla nog prepričati, da bi ujele kakšno pred seboj, tako, da sem končala na solidnem petem mestu. Čas teka pod 39 minut, je kar napredek in upma, da bo šlo tako dalje.  Lahko bi šlo hitreje, vendar, če prideš na tekmo že kisel, tudi limona, ki je bazična, v bidonu ne pomaga:).

2014-06-14 19.33.13                                                       2014-06-14 19.33.04

Scroll to Top