Karla Oblak

Apfelland triatlon

Delite objavo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Triatlon v deželi jabolk in popravni izpit na polovički. Tokrat sem tekmo vzela veliko bolj sproščeno in sem bila neobremenjena z rezultatom, kar se je izkazalo za pravo formulo. Pa saj to vsi vemo, bolj kot si sproščen, bolje lahko izkoristiš svoj potencial, saj te ne ovira glava in njene misli.

Na pot smo odrinili že ob petih zjutraj, ampak, ker so spremljevalci tako prijazni, da prevzamejo vlogo šoferja, smo lahko tekmovalci odspali še eno kitico v kombiju, ter zadnje pol ure vožnje še pozajtrkovali.

20140531_172115

Priprava menjalnega prostora, ogled plavalnega dela in kar hitro je bila ura že devet, ko smo poskali v vodo. Vedno znova ugotavljam, da so avstrijci najbolj neprijetni soplavalci. Tolikokrat kot me tam namahajo in odrinejo, me nikjer drugod.

DSC_2681

Iz vode sem prišla druga, pa čeprav skoraj na napačen izhod iz vode. Očitno ne morem iz svoje kože, moram malo zgrešiti pot:). Ker so mi stopala zmrznila je bila menjava zelo slaba, sploh nisem čutila nog, da bi stopalo vtaknila v čevelj. Pa sem šla na “ziher”, stopila s kolesa, ter se obula. In via dalje, na pot po čudoviti pokrajini. Povsod okoli grički in nasadi jabolk, bezga, sliv. Trasa je bila kar zahevna, vsaj prvi del, kjer smo se samo vzepnjali, veter pa nam je bil zelo nenaklonjen. Ampak, saj je za vse enako. Zaradi tehničnih težav na kolesu sem dvakrat sestopila in nekaj z rokami šraufala, pa ni pomagalo…Dve tekmovalki sta me prehetili, takrat mi je naredilo cin cin v glavi, nekaj je narobe…ne morem voziti tako počasi. Toda, nič panike sem si rekla, saj bo na teku šlo…

 

20140531_091606

Na teku mi je potem letos prvič steklo, v lepem ritmu sem odtekla traso,ki je bila kar zahtevna, saj je bilo neprestano gor, dol pa makadamu. Mi pa očitno to ustreza, saj sem prehitela dve dekleti pred menoj in tako prišla v cilj kot druga med dekleti.

20140531_125548

Čeprav bi kdo rekel, da je to vaška tekma, je vedno lepo, ko prideš v cilj in vidiš napredek. Dokler nisi profi, tekmuješ predvsem s seboj in premaguješ sebe, ter se učiš. Naučila sem se, da je sproščenost res ključna, no, poleg polnjena rezervoarja s sladkorjem na kolesu in teku.

DSC_2689

Povezava na rezultate: http://hightech-timing.com/Ergebnis/10.Apfelland-TRI-Stubenbergsee/TRI-Mitteldistanz_1.7+*64+*15/644/2012/-/-/-/

DSC_2694

 

 

Scroll to Top