7:)

Številka 7 mi je zelo pri srcu, se mi zdi, da me kar malo spremlja v življenju, pa še eno od pravljičnih števil je. In tako sem izbrala 7 stvari, ki se mi zdijo pomembna za zdravo življenje.

Zdravo življenje je srečno življenje. Na veliko stvari nimamo vpliva, za naše zdravje pa lahko naredimo veliko. In, ko to postane del vsakdanje rutine je vse veliko lažje. Za začetek le nekaj osnovnih smernic, ki lahko naredijo naše življenje lepše.

 

DSC02096

 

1. Zmanjšajmo stres
V življenju nas pot vodi preko vzponov in padcev in včasih se počutimo čisto brezmočne. Najprej se ustavimo in zadihamo, stres je najslabši odziv. Ne skrbimo zaradi stvari, ki niso tako zelo pomembne. Če je stanovanje malo razmetano, če nismo še oprali perila…koliko stvari je lahko hujših od tega. Tudi, če nekaj dela ostane za jutri, svet se ne bo porušil verjetno. Stres nam povzroči le več stresa in še slabše počutje. Zmanjšanje napetosti in stresa je eden najboljših načinov za dolgo in zdravo življenje.

2. Dobrota in hvaležnost
Če živimo tako, da vemo, da delamo dobro, ne samo zase, ampak tudi za druge bomo vodili sebe po pravi življenjski poti. Pomagajmo ljudem, povejmo ljudem, ki jih imamo radi, da jih imamo radi, vsak rad sliši lepo besedo. Bodimo hvaležni.

3. Gibanje
Poiščimo čas za gibanje; čeprav ima dan le 24 ur vsakdo lahko najde najmanj pol ure, ki jo nameni svojemu telesu in gibanju. Gibanje dokazano zmanjšuje nevarnost različnih obolenj ter krepi imunski sistem. Poleg tega pa uravnovesi naše mentalno stanje.

4. Sprostitev
V norem svetu lovljenja rokov, sestankov, zabav in različnih dogodkov težko najdemo čas, ko ne počnemo nič. Dvigniti noge v zrak in si nameniti nekaj minut za poslušanje sebe in notranjih občutij nas bo napolnilo z energijo. Vsi potrebujemo počitek.
5. Zdrava prehrana
Sadje, zelenjava, polna hrana, nepredelana in sveža…izboljšuje počutje in zdravje. Hrana je lahko naravno zdravilo, energetski napitki in junk food pa so strup. Pokažimo telesu, da ga imamo radi in se prehranjujmo zdravo. Poslušaj svoje telo, najbolje ti bo povedalo kaj potrebuje.

418447_10150586328937138_576337137_9059721_1368178670_n

6. Sledi svojim sanjam
Če imamo sanje in aspiracije pojdimo za njimi, sledimo jim in delajmo na tem, da se uresničijo. Redko se bo zgodilo samo od sebe, vendar če sanje kombiniramo z dejanji lahko nekaj nastane. Naredimo plan in začnimo biti proaktivni v tej smeri. Ko pa sanje dosežemo se bomo počutili zapolnjeni in uresničeni.

7. Smeh
Bodimo pozitivni in nasmejani. Študije kažejo, da pozitivni ljudje dosegajo boljše rezultate. Verjemimo vase in tudi, ko nas življenje udari, ko nam je težko se nasmejmo, saj bomo premagali tudi to oviro. Z pozitivnim pogledom lahko stvari vidimo še iz drugačne perspektive in hitreje najdemo rešitev.

DSC02064

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja