Karla Oblak

Sedaj II

Delite objavo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ko smo enkrat v sedaj, kaj nam to prinese…pišem lahko iz lastnih izkušenj, saj bo vsakdo verjetno odkril nekaj novega, kar mu življenje v “trenutku” prinaša.

Večji užitek v življenju: Življenje uživam bolj, ko sem prisotna tukaj in zdaj, kot takrat ko je moj um raztresen vsepovsod. Hrana ima boljši okus, bolj se zabavam s prijatelji in družino, še delo je bolj zabavno.

Manj stresa: Obremenjevanje s skrbmi iz preteklosti in o težavah prihodnosti prinaša le stres. Biti prisoten pa je neka vrsta meditacije. Ni skrbi:), je samo doživljanje.

Boljši medosebni odnosi: Ko si z nekom, ko si tam zanj in ga poslušaš si boljši prijatelj/ica, partner, sin/hči…bondaš se:).

Stvari so narejene: Če nekaj delam s fokusom, namesto da sem multipraktik in mislim na ogromno stvari naenkrat, delam bolje in učinkovitejše. Ni nujno, da naredim več, ampak stvari vsaj naredim. Fokus nas vzpodbudi, da stvari dokončamo…če pa je fokus razpršen, se tudi naša energija razprši na več koncev…tja kamor je usmerjen naš fokus gre tudi naša energija.

1031-7-ways-to-be-your-own-wellness-coach

Flow…

Biti v flowu – pomeni nekako izgubiti se v tem kar delamo – doseganje magične cone, kjer pozabimo na zunanji svet in popolnoma počnemo kar počnemo, pa naj bo to pisanje, programiranje, šport, kuhanje, pogovarjanje… je neka cona produktivnosti in stanje, ki te naredi srečnejšega. Produktivnejši in srečnejši hkrati:), beat that.

Težko pa pridemo v flow, če neprestano nekaj menjamo, delamo več stvari naenkrat, mislimo o preteklosti in prihodnosti. Flow se zgodi, ko smo v sedanjosti. S tem, ko se bomo naučili biti v sedanjosti bomo našli flow – s tem produktivnost in srečo- mogoče najboljši argument za to, da smo prisotni sedaj:).

 133

Vaja, vaja…

Ne poznam skrivne metode, ki nas naučiti biti v sedanjosti. Tudi formule ne poznam, vem pa da se lahko vsega naučimo, če si tega želimo;  skrivna beseda: praksa

Na začetku je biti v trenutku zelo težko, um nam neprestano beži, ljudje smo odlični v “meta – razmišljanju”, kar je razmišljanje o tem kaj razmišljamo, ali je to kar razmišljamo prav…in kar naenkrat nismo več v “sedaj”

Torej Praksa:), kadar koli, kjer koli…zjutraj, ko se zbudimo, ko stopimo iz postelje, ko jemo, med tekom, sprehodom, pranjem posode…veliko je priložnosti za prakso…

 

Nasledjič pa praktični napotki, ki vam bodo pomagali postati malo bolj prisotni; bodite prisotni, in presenečeni boste nad učinki stanja

 

Scroll to Top