Karla Oblak

Apolon II – začni živeti danes

Delite objavo
Facebook
Twitter
LinkedIn

In že je tu drugo motivacijsko pismo Luke, ki nas bo malo prebudilo iz sanjarjenja:) ter spodbudilo k akciji…

Vsi smo prvaki v prepričevanju samega sebe in v zgodbicah, kako nas vse ovira, od države do davkov, da ne uspemo izpeljati tistega, kar si resnično želimo!

Enako lahko rečemo tudi za rekreacijo, našo postavo ali dieto. Vsi se kar naprej prepričujemo, da bomo uspeli in dosegli našo sanjsko postavo, da bomo začeli s ponedeljkom jesti zdravo, oziroma se vpisali na fitnes. Ko pride ponedeljek, o nas ni ne duha ne sluha. Mogoče se komu še uspe vpisati na fitnes in začeti, vendar realno obupa nekje do konca tedna, ker ne vidi rezultatov.

Vsak izmed nas ima svoje demone in prav ti demoni nas držijo nazaj in nam preprečujejo pot do uspeha.

1813-discover-inner-peace-by-going-abroad

Pri tej točki moramo potegniti črto in se nehati pretvarjati. Kaj ti dejansko preprečuje, da bi danes začel loviti sanje? Kaj ti stoji na poti, da se ne lotiš zadev? Jaz sem sam pri sebi ugotovil, da sem sam sebi največja ovira na poti do uspeha. Vedno najdem izgovor, si poiščem drugo delo, se slepim, da sem neko obvezno nalogo opravil uspešno, vendar sam pri sebi se zavedam, da je bila opravljena v 30% mojih zmožnosti.

Prvo kar se moramo zavedati je to, da odrastemo kot oseba in se začnemo posvečati samemu sebi, ter razmišljati v katero smer gre naše življenje.

Imaš natančne cilje, ki bi jih rad dosegel? Kaj ti preprečuje, da bi se zadeve lotil?

Če imaš željo in voljo ter jasen cilj, OVIRE NE OBSTAJAJO! Nemogoče je, v kolikor imaš vizijo, da nimaš dovolj denarja, da nimaš prostora, da je nemogoče to storiti v današnjih časih. Da ti primankuje časa za vadbo, ker si želiš noro dobre postave? Ali je to sploh mogoče? Se imaš sploh rad? To se mi je danes posvetilo, ali se sploh zavedam kaj imam in kaj imamo? Svet je narejen za vsakega posameznika, mi pa odločamo kako bomo živeli v njem. Če nisi srečen in če nimaš denarja, ni kriv nekdo drug, kriv si sam. V kolikor se boš sam zavedal, da, če si ves čas govoriš, da ti ne more uspeti, potem ti res ne bo uspelo. Če si vsak dan govoriš, da nimaš denarja, ga nimaš že zato, ker si to stalno ponavljaš. Naredi spremembo, loti se je danes.

Loti se dela, napiši si jasne cilje in nosi jih povsod. Jaz jih imam napisane v denarnici, da me ves čas spremljajo. Če zaidem s poti, odprem denarnico, pogledam kateri so moji cilji in v hipu preusmerim svoj fokus ter se lotim dela. V kolikor so cilji jasni, ni ovir. Pa naj si bo to shujšati, kupiti nov avto ali stanovanje, odpreti slaščičarno, telovadnico ali biti bolj srečen v življenju.

willow 3

 

We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit. (Aristotle)

 Do prihodnjič, Luka

 
Scroll to Top