Karla Oblak

Super vikend za konec tri sezone

Delite objavo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Dan 1. Super šprint, sobota 21.9.2013

Moj prvi super šprint, disciplina, kjer moraš v kratkem času dati prav vse od sebe. Nekaj kar mi ni prav domače, a mi je uspelo. Prekrasen dan na obali mesteca Bibione, kjer je bilo pred nami 400m plavanja, 10 km kolesa in 2,5 km teka. Ravno prav za aktvacijo za šprint triatlon naslednji dan. Pa ni bil povsem običajen šprint; imeli smo krono šprint, kar pomeni, da sm štartali posamezno, na vsakih 20s in tudi zavetrje ni bilo dovoljeno. Začeli so moški in potem ženske…in jaz sem imela skoraj zadnjo številko, kar pomeni, da sem bila skoraj uro na štartu v bojni pripravljenosti, saj smo imeli klasično italijansko zamudo štartne sirene.

 

DSC01887

DSC01889 DSC01888

                                                        Tokrat je bilo na štaru pol družine:). Triatlon je nalezljiva bolezen…

DSC01905

 

Plavalni del v morju, malo valov, tek po peščeni plaži in že smo bili na kolesarski progi. Škoda, da je bilo tako hitro konec, ker sem imela čez dobrih 10min že obute tekaške copate.

DSC01912 DSC01911

Še krog teka po obali…in cilj je bil tu. Poizkusila sem dati kar največ eksplozivne moči in užgati moj dizel. Izšlo se je kar dobro. Najlepše pa je bilo, da sva oba z očetom za prvo mesto v kategoriji, domov odnesla gajbico zelenjave in dokazala, da je šport res povezovalen. Ker je tempo življenja tako hiter, in teden včasih mine brez, da bi preživeli čas z družino, prijatelji…preko vikenda lahko združiš druženje in aktivnost v kateri uživaš.

DSC01936 DSC01925

Dan 2. Šprint, 22.9.2013 Lignano

 Po sobotni tekmi smo se fino najedli, odšli zgodaj v posteljo in bili naslednji dan pripravljeni za novo preizkušnjo. Tokrat malo daljšo:). V poletnem letovišču Lignano, ki poleti poka po šivih od turistov, v tem obdobju pa je vredno obiska. Dolge peščene plaže, toplo morje, lovljenje septembrskega sonca…

DSC01938 DSC01943

Za ta dan sem se odločila, da oblečem neopren, saj je bilo morje zelo razburkano in malo plovnosti ne škodi. Vedela sem, da mi bo prva skupina deklet pobegnila, saj je bila konkurenca res izjemna. Med nami sta bili tudi bivša olimpijka, ki je še vedno zelo aktivna in pa tudi 6.ta iz letošnjega Londona…prava čast, da štartam s takimi:)

DSC01945

Tokrat smo imela dekleta prednost in štartala kot prve…Plavala sem solidno, no, tako, da sem bila zopet sama na kolesu in vlekla kar nekaj moških na kolesu. Odpeljali smo tri kroge, nekaj tehničnih ovinkov, a sem potisnila kolikor je šlo, tako, da sem prehitela nekaj boljših plavalk.

DSC01952

Tek po cesti ob plaži…čudovito…in še bolj čudovito, ko je po tekmi pred teboj krasen dan, osvežitev v baru na plaži in veselje očeta, ki je zopet pokazal, da leta niso omejitev…tudi over 60 lahko uživamo v športu, gibanju, lastnem telesu…

DSC01971 DSC01968

DSC01977

Scroll to Top