Naj se sezona začne…bricking

Pa je le prišla na vrsto tudi prva polovička letos, ki pa se je po spletu okoliščin spreobrnila v bricking:) kot bi ji lahko rekli, kolo in tek. Zima se kar noče posloviti in tako nas je spremljala že na poti k severnim sosedom. Kot se za tako dirko spodobi, dopust v petek, da se na pot lahko odpravim pravočasno in v miru dvignem številke, pripravim vreče z opremo, si pogledam tehnikalije na expu…ugotovim, da mi manjka bidon…ga kupim in s težavo namestim, saj je bil preozek za moje aerobare.

 

DSCF3042

Sobota, mraz, veter…in brifing, ki sem ga imela namen izpustiti. Še dobro, da ga nisem, saj bi se v nasprotnem primeru pojavila na štartu v neoprenu v katerem ne bi imela kaj početi. Plavalni del je bil zaradi varnosti odpovedan; voda 16 stopinj, zrak okoli 6 zjutraj, ter veter do 100km/h…nisem vedela kaj naj od take tekme pričakujem, niti mi ni bilo povsem jasno kako bomo vse skupaj izvedli, štart, vreče v menjalnem prostoru dan prej ali ne, še manj pa sem vedela kako se obleči, da mi ne bo mraz in da obenem ne zakuham v breg…z nasveti izkušenejših od mene sem naredila prav, dres, rokavčki in brezrokavnik, pa seveda dolge hlače in naprstniki čez čevlje.

DSCF3072

 

Spanje, 21h, bujenje 5.00, zajtrk…kvinoja z marmelado, semeni konoplje, kavica, pa še ploščica pred štartom so bili dovolj, da sem solidno odpeljala moj prvi triatlon s kozo. Ja, tudi to se da sposoditi; se moram zahvaliti Ekipi Adria Mobil, ki mi je posodila rdeče-belo lepotico. Menjava, s čevlji, ki so ostali na kolesu; napredek:). In potem še ta lepši del, tek v veter…kot, da se premikam s polžjo hitrostjo se mi je zdelo; zadnjih 7 km pa so se močno oglasile še noge…pa sem jih le nekako prepričala, da so pritekle do cilja s povprečnim tempom4,5 min/km.

DSCF3118

 

V cilju sem komaj stala, kar pomeni, da sem se potrudila kolikor je tisti dan šlo; na to sem najbolj ponosna; počasi se učim stopati iz cone ugodja…komaj čakam naslednjo dirko, čeprav si včasih med tekmo rečem, pa kaj ti je tega treba…ampak občutek, ko prestopiš cilj, občutki bolečine, ki jo premagaš, spodubude sotekmovalcev na progi, vzdušje, ki ga ustvarijo gledalci, petka, ki ti jo da kakšen otrok med tekom…te stvari preprosto moraš podoživeti…

Končno 4 mesto v kategoriji in28. med vsemi dekleti…ni slabo:)

 

http://www.ironman.com/triathlon/events/ironman-70.3/st.-poelten/results.aspx#axzz2UTNwo43S

DSCF3143

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja