Karla Oblak

Zmernost

Delite objavo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Čarobna beseda, ki je rešitev na veliko težav v našem vsakdanu. Tisto pravo mero je težko najti, pa naj si bo to v športu, čokoladi, delu, počitku…Na zabavi je veliko tistih, ki pogledajo v kozarec, dva, tri preveč, nekaj tistih, ki alkohola ne pogledajo, zlate sredine, tistih, ki pridejo do “prave mere” pa bolj malo. Težko se je ustaviti, ko je lepo in potem je hitro preveč.

V stresnih trenutkih mi neredko pade “cukr” in slastna temna čokolada ovita v srebrno folijo me prikrito kliče in košček poteši željo po sladkem; potem pa slišim še mali glasek, ki mi pravi, da bi še malo in še malo…in še preden se zavem je na mizi le še srebrn papir. Takrat ne rabim slovarja, ki bi mi razložil pomen besede zmernost. Če bi bila zmerna se moj želodec ne bi pritoževal, slabe vesti ne bi bilo, raven sladkorja se mi ne bi eksponentno dvignila…no, ja, bom pa drugič zmerna; če ne drugič pa tretjič:)…

In tako je pri veliko stvareh v življenju, delo, šport, hrana, nakupovanje, brezdelje…prava mera je ključ do dobrega počutja. Vsak dan poizkusimo biti v nečem zmerni in ko to postane navada je uspeh zagotovljen.

Scroll to Top