Rosentaler triatlon, pure fun

Manj, ko se obremenjuješ bolje je…

Zelo preprosto in preverjeno deluje; field eksperiment je uspel. 350 m plavanja, 24km kolesa in 6,1km teka, mutirana izvedba triatlona,ki se je izkazala za izredno lepo organizirano tekmo, z kar 300 udeleženci in eno napako; brifinga v angleščini ni bilo. Na koncu me je to stalo prvega mesta.

No kar po vrsti, mogoče pa bi se v treh letih že lahko naučila, da tudi če grem le za hec na tekmo, bi bilo dobro vedeti kam se teče, kje so izhodi iz menjalnega prostora…ampak iz vsake napake se nekaj naučimo;

Plavali smo čez jezero, ni bilo težko držati smeri in tudi gneča v vodi je bila sprejemljiva, saj je bil štart v treh valih. Iz vode sem prišla kot enajsta, sem vrtela kolikor se je z mojo kriplasto roko dalo, a hitreje kot to ne gre. Menjava na kolo, težka proga, saj je bilo kar nekaj vzpona in potem izredno hiter spust nazaj. Lekcija 2 te tekme: vedno si oglej traso, če imaš možnost. Vožnja v zaveterju je bila dovoljena, a sem jo zaradi nepoznavanja trase povsem neizkoristila. Iz vode sem prišla s slabšimi tekmovalkami in kar hitro sem ujela dekleta pred seboj, a so mi le ta ušla v dvojnem krožišču, ker trase nisem poznala in sem bila malo bolj previdna. Tako sem zopet odpeljala odlični kolesarski del.

Ker ne maram, da se mi kdo pelje zadaj, sem ob vsakem prehitevanju kar močno pospešila, tako da sem  čutila noge ob prihodu v menjalni prostor. Tam pa »panika«. Tekla sem tja kamor smo šli ven iz menjalnega prostora ob prvi menjavi. Napaka, tek je bil v drugo smer. Že ob prihodu v menjalni prostor sem spraševala kam, a me nihče ni usmerjal. Žalostno. No potem mi je le eden od rediteljev pokazal kam naj grem:). Izgubila sem dobro minuto in s tem tudi prvo mesto.

 

 

Odtekla sem solidno, saj sem držala kar konstanten tempo do cilja in celo prehitela dve tekačici pred seboj. Končno mi je spet steklo, noge so zopet malo lažje in hitrejše. Občutek po tekmi je bil tak, kot bi moral biti vedno, prijetna utrujenost razredčena z veliko dozo veselja, sproščenosti in zadovoljstva, da lahko tekmujem, športam, diham; da je telo sposobno biti aktivno in obenem sproščeno…harmonija…

Rezultati: 4 mesto absolutno in tretje v kategoriji