Karla Oblak

Kronometer Franja, ko si hiter kot veter

Delite objavo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Po uspešno opravljeni polovički na Dunaju sem imela namen oddahniti si malo od tekmovanj, a ker me ni težko prepričati, da poizkusim kaj novega je bilo dovolj, da so mi enkrat rekli, če bi šla odpeljat kronometer. Ker je to meni nekaj novega se mi je zdela odlična priložnost, da malo potreniram hitrost in se poizkusim i na tako kratki razdalji. Pravijo, da je na kronometrih treba voziti tako, da po prihodu v cilj skoraj bruhaš. In to meni sploh ne gre, po prihodu v cilj sem ponavadi kar sveža in šele pripravljena za “pravi boj”. Tokrat sem odšla na prizorišče prav sproščena, saj sem tekmo vzela kot zanimivo izkušnjo in priložnost videti kako izgledajo prave kolesarske tekme. Na prizorišču pa je bilo moč videti pravi kolesarski raj; kolesa, ki so vredna veliko več kot moj avto, kronometerski dresi in čelade, še pričeske so bile “aero”.

Videla sem, da je bila med ostalimi dekleti kar velika napetost, saj se v Slovenskem pokalu pravijo bije pravi mali boj. Bi si upala trditi, da je tekmovalnost med nežnejšim spolom skoraj večja…Pa saj smo bojevnice ženske in življenje nas dela močne.

Ogrela sem se na trenažerju. Vesela sem bila nasvetov nekdanjega kolesarja Save, ki je dejal da moramo na štart priti tako, da nam pot še teče. No, to mi ni povsem uspelo, bila pa sem kar “in the mood” za vožnjo. Proga je bila tehnično nezahtevna, a vetrovno povsem neugodna. Proti Dolskem smo vozili kot rakete, nazaj pa je bila mučilnica. Svetovali so mi naj ne dajem v preveč nizko prestavo tudi, če je veter, saj ni dobro mleti, težko ti je tako ali drugače.

Vozila sem kolikor so noge dale in proti cilju sem bila res že na robu, končno je bilo tudi meni težko; malo sem popustila, vendar tisti trenutek je bilo to kar sem lahko iztisnila. Po prihodu v cilj nisem imela občutka, da je bil čas dober. Medalje nisem pričakovala, tako da sem bila presenečena in zato mogoče še toliko bolj vesela.

Trideset minut, ki jih ni pozabiti, ko vrtiš in gledaš v tla…in te boli, vendar uživaš…in se počutiš svobodnega…kolo je res neverjetno

Rezultati so na povezavi

3.mesto med dekleti in 1. v kategorji

Scroll to Top