TRISTAR Split – 2011

Zaključek sezone v Splitu, tam kjer je vse polako, razen dirke v nedeljskem jutru. Jutro je obetalo lepo dirko v ekstremno vročih pogojih z izjemno težkim kolesarskim in tekaškim delom. Plavavalni del, ki je bil po mojih ocenah in glede na čase najboljših, kar krepko preko kilometer; verjetno je bilo izmerjeno malo na okoJ.  Tek v tranzicijski prostor po spolzkih kamnitih tleh, tako da je bil  to bolj lovi ravnotežje tek in pazi, da ne padeš. Menjalni prostor na glavni ulici v mestu, vendar pa smo jo morali celo preteči s kolesi v rokah. Se ne bi pritoževala, če tega dela ne bi bilo, saj si še malo omotičen, ko prideš iz vode in potem tek navkreber s kolesom…Potem pa: let the games begin. Klanec, pa klanec, pa klanči po vrhu hribovja, pa še dva klanca. Ampak, ker če greš dol moraš tudi dol, je bilo nekaj spustov zelo hitrih, a tehnično precej zahtevnih. Za nazaj je bilo nekaj časa kar lepo čutiti veter v prsa in menjalnik je bil v prestavi za vožnjo navzgor, cesta pa je peljala navzdol. Noge so se počutile na pol vredu in utrip mi je pravil, da lahko še, ampak noge so žal zmagale.

Tekaški del je bil presenečenje, si ga nisem šla poprej pogledat, pa mogoče bolje, da ne, ker sem ga oddtekla super, vsaj jaz sem bila zelo zadovoljna. Tekli pa smo na Marjan, prav tja na vrh od koder so vse razglednice iz Splita, pa dol na drugo stran in zopet nazaj v zgodovinski del mesta. Še nisem bila na tekmi, kjer bi toliko tekmovalcev zahodilo. Amapak bilo je lepo,čeprav noro vroče in težko, takrat si le rečem, sam da končaš pa si zmagala in semJ.

Bilo je kar nekaj nastopajočih iz Slovenije in vsi smo se dobro odrezali. Sicer pa je bila zastopanost držav zelo pestra od ZDA preko evropskih držav do Izraela. Prepričljivo je v moški kategoriji zmagal avstrijec Andi Fuchs z časom 3:49:51, v ženski konkurenci pa nemka Alber z časom 4:36:55.