Domača varilnica pijač

V poplavi vseh izotoničnih, regenracijskih in podobnih napitkov v kombinaciji z vsemi priporočili je človek včasih kar malo zmeden. Kaj piti prej, vmes, potem…kje kupiti, kako uravnotežiti ceno/kakovost. Meni je najljubša opcija: poslušaj svoje telo, uporabljaj kar se da “naravne” sestavine, ne zapravljaj preveč in naj bo okusno. In tako sem ugotovila, da je najbolje, da samo doma naredim svoj izotonik, ki mu lahko določim količno sladkorja, soli, mineralov. Po treningu pa spijem nekaj kar me nahrani in se ne speni kot milnica, ko v kozarec s prahom natočiš vodo.

Med treningom, ki traja več kot uro je dobro, da poskrbimo za vnos sladkorjev, soli, mineralov. Moj recept za domači izotonik izgleda takole:
-voda
-himalajska sol (PlanetBIO)
-acai prah (PalnetBIO)
-sladkor (kokosov sladkor (PlanetBIO), med, melasa)
-sok ene limone
-prah rožnega korena (po želji)

imagescaw5ursi

Po treningu pa spijem kombinacijo ogljikovih hidratov in beljakovin:
-kakav temni (PlanetBIO)
-proteinski prah konoplje (PlenatBIO)
-žlica chia semen (PlanetBio)
-kokosova voda ali druga tekočina (rastlinsko mleko)
-sladilo po potrebi
-žlička lanenega ali konopljinega olja (PlanetBIO)

Kombinacij je še veliko,tudi domač jabolčni sok razredčen z vodo ali pa le voda s sladkorjem, limono in soljo…ni treba biti kemik, da si zmešaš čarobni zvarek, saj čarobnega zvarka ni…kolesarji so včasih dirkali na suhe fige in rozine, pili pa so med z vodo…za vse nas, ki od športa ne živimo je uživanje v gibanju in zdravje bistvenega pomena in dvomim, da nam razni preworkout čarobni napitki lahko dajo krila…

In hvala PlanetuBIO, ki skrbi, da mi ne zmanjka sestavin v domači tovarni pijač:)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja