Domača čokolada

S čokolado sva že od nekdaj zelo dobri prijateljici, nikoli me ni razočarala, vedno me je spravila v dobro voljo in mi pustila sladek okus. Tudi grenke čokolade so mi že od malega bolj všeč, iz čarobne  omarice s sladkarijami sem raje vzela jedilno kandit, kot mlečno milko…

Čokolado, tako s katero se lahko razvajamo brez slabe vesti lahko pripravimo doma, v nekaj preprostih korakih in porabili bomo največ 10 minut, po dvajsetih minutah pa se lahko že sladkamo…in rado se zgodi, da je v trenutku zmanjka…košček…pa še en košček…in je ni več:)

Potrebujemo:

–  kakavovo maslo

–  kakav (surov)

po želji:

–  vanilja burbonska v prahu

–  sladkor (kokosov, trsni, med…)

–  semena, goji jagode, cvetovi rožic…

 

Kakavovo maslo raztopimo v kozici, dodamo kakav in sladkor, če želimo. Vmešamo še vaniljo ali cimet ali malo kajenskega popra (prepustite se navdihu:). Potem tekočo maso zlijemo v model na peki papir ali vlijemo v posodico za ledene kocke, ter si tako ustvarimo prave male pralineje. Postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik za slabo uro…in čokoladna razvada je pripravljena.

photo (3)

 

 

photo (2)

photo

photo (1)

 

Najbolj mi je všeč, ker ni nekega pravila koliko česa moramo uporabiti, čisto po občutku, ponavadi vsujem četrt kozice kakavovega masla, dodam štiri žlice kakava; vedno uspe:). Namesto kakavovega masla za bolj kokos okus lahko uporabimo en del kokosovega masla.

Jesenski večeri s čokolado…uživajmo v malih stvareh…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja